Вощина — це тонкі воскові листи, на яких з двох сторін відпресовані деночки комірок шестикутної форми. Кут дна комірок і їх розмір повністю відповідають природним розмірам бджолиних стільників.
Використання вощини дає змогу підтримувати нормальний розвиток бджолиної сім'ї в період до початку основного збирання меду (весна та раннього літа) і сприяє природному розширенню гнізда.
Маючи заздалегідь підготовлену основу, бджоли витрачають набагато менше ресурсів на гостроту стільників, ніж якби стихали її "з нуля". Отже, вощина також дає змогу пасмам спрямувати зусилля бджіл на всіх основне заняття — збирання нектару.
Під час виготовлення вочини використовується чистий, натуральний, попередньо знезаражаний бджолиний віск. Віск спочатку нагрівають до певної температури (140 °C) під потрібним тиском, а потім деякий час витримують, щобгили всі, що становлять загрозу для бджіл мікроорганізми.
Продукт має природний восковий запах. Колір його може варіювати від світло-жовтого до жовтого (за однакової освітленості всіх основ комірок).Лісти міцні, з рівними краями, механічні пошкодження (отвори, пробоїни в денках комірок, вм'ятини) немає.
Вощина відповідає всім вимогам санітарних правил і нормативних документів.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | АВВ-100 |
Країна виробник | Україна |
Основні | |
Вага | 5 |
Довжина | 410 |
Ширина | 260 |
Користувацькi характеристики | |
Тип | Вощина |
Матеріал | Віск |